Auteur
Rianne Topman
Een eiwit fluff maak ik als ik iets lekkers wil wat goed vult en weinig calorieën bevat. Deze fluff is machtig doordat je eigenlijk een hoop lucht eet 😁. De hoeveelheid van het recept is behoorlijk veel. Zoveel dat je het waarschijnlijk niet in je eentje kunt opeten. Maar zoiets lekkers houd je natuurlijk niet voor je alleen? (Helaas kun je het niet te bewaren, dus óf je eet je compleet misselijk of je deelt, want weggooien is zonde 😉).
Wat heb je nodig:
Het belangrijkste ingrediënt is Casein poeder. Dit is een eiwitpoeder dat je oa hier kunt bestellen. Caseine poeder is een eiwit dat langzaam wordt opgenomen door het lichaam. Het wordt met name gebruikt in de sportwereld voor de instandhouding en het herstel van spieren na intensief sporten.
Een aanvulling van eiwitten door middel van het gebruik van eiwitpoeders is ook mogelijk wanneer je weinig eiwitten in je voeding gebruikt of wanneer je wilt afvallen (eiwit geeft langer een verzadigt gevoel waardoor je minder snel trek krijgt).
Afhankelijk van welke smaak je kiest, zal dit invloed hebben op de smaak van je fluff. Ik gebruikte eerst de naturel smaak zodat de smaak van het fruit de belangrijkste smaak zou zijn. Maar ik moet zeggen dat die fluffs toch echt minder lekker zijn nu ik weet hoe een fluff met vanille casein smaakt 😏.
Een aanvulling van eiwitten door middel van het gebruik van eiwitpoeders is ook mogelijk wanneer je weinig eiwitten in je voeding gebruikt of wanneer je wilt afvallen (eiwit geeft langer een verzadigt gevoel waardoor je minder snel trek krijgt).
Afhankelijk van welke smaak je kiest, zal dit invloed hebben op de smaak van je fluff. Ik gebruikte eerst de naturel smaak zodat de smaak van het fruit de belangrijkste smaak zou zijn. Maar ik moet zeggen dat die fluffs toch echt minder lekker zijn nu ik weet hoe een fluff met vanille casein smaakt 😏.
Wat heb je nog meer nodig:
Aan de slag:

Doe de ijsblokjes en het bevroren fruit in de foodprocessor waarin je het mes hebt geplaatst. Laat, het liefst pulserend, de foodprocessor het ijs/fruit tot fijne korrels crushen. Hoe fijner het ijs is verpulverd, hoe minder je merkt van ijsklontjes korrels in je fluff.
Wanneer je het ijs/fruit fijn genoeg vindt, voeg je het casein poeder toe en laat je de foodprocessor nog even draaien terwijl je langzaam het vocht toevoegt.
Het is tijd om het mes te vervangen voor de garde wanneer het ijsmengsel romig wordt rondom het mes. Laat nu de foodprocessor het werk doen. Dit kan een paar minuten duren. Je zult zien dat de fluff nu heel luchtig (en veel!) wordt.
Schep de fluff in een kom en geniet! Of je versiert je fluff nog met allerlei lekkers 😊
Wanneer je het ijs/fruit fijn genoeg vindt, voeg je het casein poeder toe en laat je de foodprocessor nog even draaien terwijl je langzaam het vocht toevoegt.
Het is tijd om het mes te vervangen voor de garde wanneer het ijsmengsel romig wordt rondom het mes. Laat nu de foodprocessor het werk doen. Dit kan een paar minuten duren. Je zult zien dat de fluff nu heel luchtig (en veel!) wordt.
Schep de fluff in een kom en geniet! Of je versiert je fluff nog met allerlei lekkers 😊
Voedingswaarde:
Het hangt af van wat je gebruikt aan ingrediënten voor de juiste voedingswaarden. Wanneer je bevroren aardbeien, vanille casein en kokoswater gebruikt kom je op de volgende voedingswaarden uit (en dan geldt het voor de hele hoeveelheid!):
148 kcal
0,5 gram vet
14,5 gram koolhydraten
19,2 gram eiwit
148 kcal
0,5 gram vet
14,5 gram koolhydraten
19,2 gram eiwit